۲۵ اسفند ۱۳۸۷، ۱۳:۳۲

سال نجوم در مهر-229

راه اندازی مجدد مدارگرد مریخی پس از 5 سال

راه اندازی مجدد مدارگرد مریخی پس از 5 سال

متخصصان سازمان ناسا به منظور احیای حافظه خارجی مدارگرد مریخی ادیسه در روز پنجشنبه این مدارگرد را راه اندازی مجدد یا ری بوت کرده و طی آن موفق به فعال ساختن موتور تغذیه از کار افتاده در یکی از سیستم های پشتیبانی مدارگرد شدند.

به گزارش خبرگزاری مهر، مدارگرد مریخی اودیسه که به منظور پاکسازی از تاثیرات ناشی از تابشهای کیهانی راه اندازی مجدد یا ری بوت شده بود روز 12 مارچ فعالیت خود را از سر گرفت.

ری بوت این مدارگرد در عین حال سیستم پشتیبانی بی- ساید ادیسه را نیز فعال کرده است. این سیستم زمانی مورد استفاده قرار می گیرد که در تجهیزات ابتدایی مدارگرد اختلال به وجود آید. یکی از موتورهای تغذیه این قسمت از مدارگرد از مارچ 2007 از کار افتاد و متخصصان امیدوار بودند با راه اندازی مجدد بتوانند این موتور را به حالت اول بازگردانند. اما نگرانی از عملکرد سیستم پشتیبانی انجام ری بوت را به تعویق انداخته بود.

مدارگرد اودیسه از سال 2001 در حال چرخش بر مدار مریخ است و آخرین ری بوت آن در اکتبر 2003 انجام گرفته است. با این وجود راه اندازی مجدد چنین سیستمی خالی از خطر نبوده و در عین حال عدم ری بوت می تواند حافظه مدارگرد را با آسیبهای جدی مواجه سازد. به گفته مقامات ناسا ذرات در حال بارش باردار کیهانی که به شعاعهای کیهانی مشهورند بر روی حافظه خارجی ادیسه خطاهایی را ایجاد می کنند که این خطاها در طول زمان بر روی یکدیگر انباشته خواهند شد.

در حال حاضر گروهی از متخصصان ناسا در حال بازگرداندن این مدار گرد به وضعیت عملیاتی کامل هستند که به احتمال زیاد این موقعیت تا هفته آینده در ادیسه به وجود خواهد آمد.

مدارگرد ادیسه که دو کاوشگر اسپیریت و آپارچونیتی اطلاعات خود را از طریق این مدارگرد به زمین ارسال می کنند، رکورد طولانی ترین ماموریت مریخی را در پرونده فعالیتهای خود به ثبت رسانده است. این کاوشگر مسیر کاوشگر مریخی فونیکس را با ردیابی مقادیر زیادی از آب منجمد در زیر سطح سیاره هموار ساخت.

در عین حال ادیسه به تازگی موفق به کشف رسوبات نمک کلوراید شده است که این رسوبات می توانند نشانه ای از وجود اقیانوسی قدیمی و در کل وجود حیات در گذشته مریخ باشد.

بر اساس گزارش نیوساینتیست، ناسا در ابتدا قصد داشت عملیات ری بوت را در روز 9 مارچ به انجام برساند که این عملیات به دلیل نیاز به تحلیل افزایش حرارت در دوربین ستاره ای مدارگرد به تاخیر افتاد.

کد خبر 849121

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha